top of page

i k s p l o s i e. WAAK

IMG_1666.jpeg

Hello darkness, my old friend 

> wil jij je levenslustig voelen in de draaikolk van het dagelijkse leven?

> heb je nood aan een reset, een reboot, een fameus energieshot?

> worstel je met een specifieke vraag?

...

De nacht, de stilte en de natuur komen je te hulp, als trouwe bondgenoten.

Want de nacht baart wonderen.

IMG_5577.HEIC

beleef een wonderlijke

waaknacht

Met i k s p l o s i e. WAAK zorgen wij ervoor dat je het mysterie van de waaknacht samen met anderen in alle veiligheid kunt ervaren. Wij zorgen voor een inspirerende voorbereiding en begeleiding tijdens en na de waaknacht.

Na dit hybride traject van 10 dagen (9 dagen lang één oefening online en 1 nacht live) >

 • heb je 10 dagen op een avontuurlijke, creatieve en milde manier aan jezelf gewerkt > body, soul & mind

 • heb je een avontuurlijke nacht beleefd met de elementen, de maan, de sterren, de wolken en de wilde dieren en de verheffende kracht van de groep ervaren

 • zie je de vragen en antwoorden rond jouw leven in een nieuw licht

 • ben je niet bang meer en voel je de levenslust stromen

 • voel je meer kracht in je lichaam

 • is je mentale veerkracht groter

 • voel je je vol vertrouwen en creativiteit

 • heb je een volgeschreven WAAK. boek met DIY wijsheid

 • voel je je gesterkt voor de toekomst

Weet je nog ? WAAK.zomer 23

Euh... beg you pardon... wat is een waaknacht?

Een nacht waken, opblijven dus. Het concept is geïnspireerd op een oeroud ritueel bij native American gemeenschappen. Je hoorde misschien ooit al over de vision quest. Wij transformeerden het gegeven en sneden het op maat van de moderniteit. Je hoeft dus niet met pijl en boog het woud in, je hoeft geen beer te vellen. Alhoewel. Een innerlijk gevecht is wel een kenmerk van een geslaagde waaknacht.

Maar waarom?

Het oplossingsgerichte brein is sterk, beresterk, maar niet geschikt voor het zoeken naar antwoorden op sommige vragen. Soms ligt het antwoord verder, of dichter. Soms weet je lichaam het beter, is het antwoord een gevoel, geen gedachte. Levenslust is altijd een gevoel en nooit een gedachte. De stilte, het verlies van tijdsbesef en verbinding met de natuur (want zijn wij zelf ook geen natuur?) brengt je dichter bij wat het ook is dat je zoekt. Het quantumveld dat de groep vormt, brengt je veiligheid, waardoor de ervaring nog dieper wordt.

En hoe dan?

Na een negendaagse (online) voorbereiding, die body, mind & soul in beweging zet, is het dan zover. Van net voor zonsondergang tot net na zonsopgang breng je wakend door op een plek in de natuur. Je mede-wakers zitten dicht genoeg om je veilig te voelen, maar praten doen we niet. Er is geen kampvuur, geen podcast, geen pen, geen boek, geen oefeningen, geen opdrachten en geen uurwerk om te checken hoe laat het al is. Jij bent helemaal met jezelf en de natuur in verbinding. Je hoeft niets te doen. Je ziet de anderen niet, maar ze zijn er wel. Je laat alles over je komen. Elk geluid, elke gedachte. Je geeft je over aan wat er is en ontvangt het geschenk, welk geschenk dat ook is. Hoe groter jouw overgave aan het moment, hoe rijker de oogst. Bij zonsopgang wacht je een stevig ontbijt, de mogelijkheid tot journaling, een fijne uitwisseling met anderen. Als het goed is, voel je je vol energie en zit je tegelijk vredig in je lichaam. Je voelt je blij, vol kracht en heel helder in je hoofd.

IMG_1651.jpeg

"when our mind is less active and our

feeling body

is more grounded,

awareness

is naturally present."

Arawana Hayashi

praktisch

Wat krijg je in het i k s p l o s i e.WAAK traject?

 • i k s p l o s i e.WAAK is een hybride programma (online thuis en live)

 • gedurende 10 dagen (voorafgaand aan de waaknacht) krijg je elke dag van ons een mail met toegang tot video, pdf en/of audio

 • via video, pdf en audio krijg je waardevolle opdrachten, oefeningen, context/theorie en inspiratie die je klaar stomen voor de waaknacht; je dagelijkse routine blijft wel behouden

 • de oefeningen nemen per dag een half uur in beslag, in te plannen volgens jouw eigen voorkeur

 • professioneel advies omtrent je outdoorkleding en benodigdheden, afhankelijk van het seizoen

 • een WAAK. boek waarin je kan werken en schrijven tijdens de voorbereiding en na de waaknacht

 • toegang tot deelname aan de waaknacht

 • avondmaal voor de waaknacht en ontbijt na afloop van de waaknacht

Wat is de prijs van  i k s p l o s i e. WAAK?

 • Kijk vlug hieronder.

IMG_9012.jpeg
Data

WAAK.lente
vrijdag 21 juni 24

Ontwerp zonder titel.jpg

Locatie: Gratiebossen Zele

Prijs. 295,00 € + BTW 21%  (vrij van  BTW is ook mogelijk > voor particulieren)

Praktisch

 • Deze waaknacht valt samen met de zonnewende en viert het begin van de zomer. Hier gaat het om zintuigelijkheid, zachtheid, voelen, naar binnen keren, overvloed en plannen maken. Ook over wilde vrijheid, rennen met de wolven, liefde voor de aarde en het leven.
  Jij bent creatief, speels, je houdt van het leven!

 • Vanaf inschrijving mag je je WAAK.boek in de bus verwachten

 • Vanaf 10 dagen voor de waaknacht krijg je elke dag gedurende 10 dagen een brief in je mailbox

 • De waaknacht start op vrijdag  21 juni om 20 u, ontvangst om 18:30 u

 • Afscheid op zaterdagochtend 22 juni vanaf 08 u

 • Adres: Kamershoek 6, 9240 Zele

 • Maximaal aantal deelnemers: 8

 • Inschrijven uiterlijk 9 juni.

foto's vorige edities + wat deelnemers zeggen:

WAAK blogs

de bezielers van

Original on Transparent.png
DSC_0404.jpg

Nelle is vanalles. Nu vooral ademcoach, Ze laat je alle kamers van je ademhaling kennen en leert je enerzijds tot rust komen en anderzijds tot transformatie en persoonlijke groei via... de ademhaling.  The magic is right under your nose.

Ze is ook theatermaker, improvisator, verteller, facilitator.

Ervaring in kunstonderwijs en kunstworkshops, regie, coaching en begeleiding heeft ze via uiteenlopende (kunst)projecten opgebouwd. 

Zo transformeren verhalen en ervaringen van mensen zich in haar werk naar beelden, projecten, (zijns)ervaringen... die helpen stilstaan en reflecteren. 

DSC_0485.jpg

Kristien is schrijver, olijfboer en de bezielster van mypersonalcoach, waar ze vooral werkt met 'intense mensen' van allerlei slag. Ze heeft twintig jaar internationale coaching en business ervaring. Ze is een denker, lezer, schrijver, observeerder. Ze houdt van warme, intense dingen en mensen. Plots iemand zien glunderen wanneer de stukjes samenvallen, wanneer iemand de moed vat om vol energie de wereld in te stappen. Daar doet ze het voor.  Daarnaast houdt ze ook van de natuur, lange wandelingen, outdoor avonturen en sinds kort ook van  natuurzwemmen (koud water geen bezwaar).

We will leave you confused, but on a higher level.

 • Is de "20' dance" echt een dans?"
  Fear not. Het is een heerlijke, zachte, trage grondoefening met muziek. Een afwisseling tussen beweging en stilte. Een uitnodiging om in je lichaam te komen en je lichaam een beweging te laten kiezen. Hier gaat het erover dat je lichaam ook weet en voelt. Er is geen juist, geen fout. No worries, je wordt hierin (be)geleid. Ogen blijven gesloten. In de impro zit er wel èèn oefening die wat met dansen te maken heeft. Heel leuk, niet eng.
 • Wat levert het programma op?
  Sommige onderdelen zullen voor sommige mensen leiden tot onmiddellijke verandering. Dat komt omdat we ervaringsgericht werken. Feel, show, don't tell, ... ook in de mentale oefeningen. Je missie vinden, bijvoorbeeld. Het is moeilijk om daar niet door te veranderen. Ervaren hoe veilig het is om diep in je eigen lijf thuis te zijn, is iets wat mensen nooit meer terug willen geven. Welke dingen meer of minder binnenkomen bij wie kunnen we moeilijk voorspellen. Voor iedereen zal er in elk geval een wereld van mogelijkheden opengaan. Inspiratie om verder mee aan de slag te gaan in het vinden van jezelf en je plek op deze wereld.
 • Wat maakt de prijs?
  Enerzijds kozen wij ervoor om iksplosie met twee ervaren coaches neer te zetten. Daardoor is er altijd een coach vrij om een deelnemer apart te nemen als die daar nood aan heeft. Anderzijds kiezen wij voor een kleine groep van 8 tot maximaal 10 personen. Dit zorgt voor meer veiligheid en opnieuw meer aandacht voor elk individu. Ondanks deze keuzes bevinden wij ons met onze vraagprijs lager dan de meeste professionele programma's, die dikwijls met groepen van twintig of dertig deelnemers worden uitgevoerd, veelal met èèn hoofdcoach en eventueel een assistent, meestal een coach in opleiding.
 • Moet ik in een tent slapen?
  Geen tent. We maken wel een nacht outdoors mee, een transformerende nacht. Buiten, dat wel. Maar we gaan waken. Niet slapen.
 • Waarom telkens een vrijdag + zaterdag?
  Het is goed om een vrije dag te hebben na een blok. Alles rustig laten bezinken is van belang voor integratie van wat je leert. Spring je direct terug in de rat race, dan blijft het minder goed hangen.
 • Is het erg als ik een dag niet kan komen?
  Besef wel dat er een opbouw in het programma zit. Mis je een deel, dan doen wij ons best om je aansluiting te doen vinden, maar dit is voor sommige delen gemakkelijker dan voor andere. Een ander element dat ons doet benadrukken goed te plannen, is jouw gevoel van veiligheid in de groep. Wij besteden daar toch wel wat tijd aan in het eerste blok. Ervaring leert dat een goede start maken, het halve werk is.
 • Is het voor ook voor vrouwen? Is het ook voor mannen?
  Het is voor iedereen, ook jonge mensen, ook oudere mensen, ook voor hoofdige mensen, ook voor emotionele, het is voor mensen van allerlei slag. Voor iedereen die bereid is om zich open te stellen voor nieuwe ervaringen, zonder al te veel vooroordelen. We benaderingen de dingen uit zoveel mogelijk verschillende invalshoeken, vanuit intuïtie, vanuit wetenschappelijke hoek, puur fysiek, het komt allemaal aan bod. Ieder begint vanuit de hoek die hem of haar het comfortabelst lijkt en zoomt dan verder in op de zones die wat verder af liggen.

Blijf op de hoogte

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page