top of page

Een goede mentale en lichamelijke voorbereiding baart een mooiere waaknachtVoor de winterwaaknacht waren we alleen, Nelle en ik, en dus waren wij helden in het diepst van onze gedachten. En kijk maar, zo zagen we er ook uit! Klaar om de koude te trotseren. 


Het was een bewolkte, maar droge en frisse nacht. Dat betekent weinig variatie, weinig spektakel, moeilijker om wakker te blijven. Dat hoeft geen probleem te zijn. Toch merkte ik dat het anders was. Mijn lichaam kwam niet helemaal, niet honderd procent rust. Mijn hoofd bleef toch nog enigszins hangen in details. Een residu van ongemak lag te sluimeren onder de oppervlakte van mijn plezier om buiten te zijn. Ik viel buitengewoon veel in slaap en bij het wakker worden traden niet dezelfde magische vereenvoudigingen op die de waaknachten voor mij zo waardevol maken. Het was alsof mijn lichaam niet klaar was om het werk te doen.


Toen we het erover hadden, nadien, kwamen we tot de conclusie dat ik mijn voorbereiding niet ernstig genoeg genomen had. Oefeningen niet gedaan, het detox-dieet maar half opgevolgd. Dat zal me niet meer overkomen. Body en mind moeten klaar gemaakt worden. Anders heeft het geen zin. En dus kijk ik al uit naar de volgende nacht op 21 juni. Ik verheug me op de zit- en gewaarzijnsoefeningen, de filosofische vragen, de kunstzinnige prikkeling. O, ik kan niet wachten! 


Ook zin? > hier vind je alle informatie > waak 21 juni 24

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page