top of page

Genezende duisternis

Bijgewerkt op: 7 dec. 2023


Foto: Kristien De Wolf


Op haar spirituele blog schrijft Alana Fairchild (vrije vertaling en licht ingekorte weergave):


"Duisternis wordt soms gebruikt als synoniem voor negativiteit, maar deze vallen niet samen. Wij kunnen ook lijden onder het ontbreken van voldoende duisternis in ons leven. Maar we hebben de juiste soort duisternis nodig, de genezende duisternis. Genezende duisternis is ruimtelijkheid, het is de aanwezigheid van de specifieke energie die verval en verouderd denken verteert en ons in de geestelijke winter duwt, zodat we kunnen herbronnen en uiteindelijk op een nieuwe manier weer tevoorschijn kunnen komen.


In genezende duisternis confronteren we de pijnlijke patronen van ons lijden en werken we aan de bevrijding, het einde ervan, het loslaten. Het is de afwezigheid van licht, maar niet de afwezigheid van liefde, wijsheid en genezend potentieel. Het lichaam slaapt het beste in het donker. De duisternis heeft een potentieel herstellende kwaliteit. Dit geldt voor de geest die rust kan vinden in de leegte en voor de ziel die gevoed kan worden als we een innerlijke genezingsreis omarmen met een zekere mate van privacy, weg van onderzoekende geesten en afleidende invloeden. We gaan naar binnen om te ontdekken wat we nog niet bewust begrijpen, maar wel onder de aandacht moeten brengen om te genezen.


Het genezen door duisternis is bovendien representatief voor de essentiële overgangsfasen die we doorlopen als we spiritueel groeien en onszelf creatief uiten. De definitie van creativiteit is immers iets uit het niets voortbrengen, iets dat tot nu toe onbekend en ongemanifesteerd was. Dat vereist duisternis – het symbool van het niet kunnen zien, van het niet weten en de bereidheid om te verdragen dat het niet weten er is, hoe lang ook nodig is."


Het is precies deze genezende duisternis, de donkerte die de geest leegmaakt, de ziel op reis stuurt en vertrouwen en creativiteit baart, die we met de waaknachten beogen. Dit samen met anderen beleven op een stille plek in de natuur, maakt het nog eens zo krachtig. Ik zou er nog veel kunnen proberen over zeggen, maar ik vind Alana's tekst meer dan duidelijk genoeg. Verder moet je het een keer zelf ervaren om het werkelijk te begrijpen.


Ben je er klaar voor? Heb je er 180 minuten + 1 nacht over? Kijk hier voor info over de voorbereiding, de kostprijs en nieuwe data in 2024.


Heb je nog vragen? Boek dan met een gerust hart een intakegesprek met Nelle of Kristien. Je vindt onze contactgegevens ook op de pagina.


Voor de anciens: rechtstreeks inschrijven kan hier:
39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page